Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečeno prase

Pečeno prase

Objavljeno 21.11.2009 u 13:40:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Svinjetina Google+ account

Recept je pregledan: 6274 puta

Urađeno prase spustiti u tepsiju, a pod trbuh...

Način pripreme

Prase dobro očistiti, oprati i dobro posoliti samo trbušnu šupljinu. Noge odsjeći do prvog zgloba.

Urađeno prase spustiti u tepsiju, a pod trbuh staviti lončić tako da se prase peče kao da stoji.

Ovako pripremljeno prase peći u pećnici ili peći za pečenje hljeba.

Pečenje traje oko 3 sata. Povremeno ga premazati čistim uljem. Ako se koža negdje podigne treba je probiti.

Ispečeno prase treba isjeći i zatim opet složiti kao da je čitavo.

Za stolom pečenje servirati u tanjir, a možemo ga ukrastiti grančicom peršuna ili nekim sličnim zelenišom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečeno prase
-
manje prase
-
so
-
ulje
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013