Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečeni fazan

Pečeni fazan

Objavljeno 15.02.2010 u 11:45:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Divljač Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 9468 puta

Pripremljenog fazana natrljamo solju iznutra i izvana...

Način pripreme

Pripremljenog fazana natrljamo solju iznutra i izvana.

Jetra, srce i želudac izrežemo na male komade, pomiješamo s namočenom, iscijeđenom zemičkom i jajetom, začinimo peršunom, solju i biberom. Tim nadjevom napunimo fazana, zašijemo ga i premažemo uljem, stavimo ga na rešetku pećnice i gurnemo u zagrijanu pećnicu. Oko fazana na rešetku dodamo krompir i povrčće za prilog. Ako sok od pečenja u plehu ispod rešetke previše potamni, dolijemo malo vode.

Nakon 50 minuta pečenja, fazana prelijemo vrhnjem i pečemo ga još petnaestak minuta. Sok od pečenja prokuhamo sa supom ili vodom i zgusnemo ga škrobnim brašnom koja smo razmutili u hladnoj vodi. Umak začinimo solju, biberom i začinima. Fazana serviramo na zagrijanom pladnju sa krompirom i povrćem i ukrasimo kriškama limuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečeni fazan
jedan
fazan
-
so
malo
bibera
-
nasjeckan peršunov list
ulje
za pečenje
jedna
zemička
jedno
jaje
250ml
kiselog vrhnja
5g
škrobnog brašna
-
začini po želji
-
povrče po želji
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013