Parmezan uštipci
Objavljeno 05.05.2010 u 10:38:22 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 19605 puta
Način pripremeMlijeko i maslac stavite u posudu na štednjak.Mali dio mlijeka oduzmite od spomenute količine i izmiješajte s brašnom u jednoličnu masu. Kad mlijeko zakipi, dodajte kašicu i kuhajte miješajući dok se ne počne odljepljivati od kuhače. Zatim ga skinite sa štednjaka i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smjesu umiješajte žumanjke jedan po jedan, zatim kiselo vrhnje, ribani parmezan, so i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka. U tavu stavite ulje za prženje, pa u vruće stavljajte kašikom dio po dio dobivene smjese i pržite uštipke na umjerenoj temperaturi. Kad dobiju lijepu žutosmeđu boju, izvadite ih iz ulja i pospite parmezanom. Poslužite tople kao mali obrok uz umak ili salatu, ili kao prilog mesnim jelima.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: