Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Paradajz i patlidžan

Paradajz i patlidžan

Objavljeno 01.04.2010 u 09:55:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Salate Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 11868 puta

Ova salata može da se služi topla i hladna.

Način pripreme

Izabrati čvrste paradajze iste veličine. Oprati ih i presjeći na pola, po širini. Pažljivo ih izdubiti i staviti u umjereno zagrijanu rernu da se zapeku desetak minuta.

U međuvremenu očistiti patlidžane i isjeći ih na kockice, posoliti ih i ostaviti da se ocjede. Patlidžane propržiti na vrelom ulju pa ih izgnječiti, dodati sjeckani bijeli luk, peršun, biber i so.
Sve dobro izmiješati i ovim nadjevom napuniti paradajz.

Ova salata može da se služi topla i hladna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Paradajz i patlidžan
šest
paradajza
tri
plava patlidžana
dva
čehna bijelog luka
-
veza peršunovog lista
-
ulje
malo
bibera
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013