Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Napoleon torta

Napoleon torta

Objavljeno 09.12.2009 u 21:36:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 32061 puta

Napraviti snijeg od 9 bjelanaca i 200 grama...

Način pripreme

Biskvit
Napraviti snijeg od 9 bjelanaca i 200 grama šećera u njega dodati 9 žumanaca jedno po jedno.

Zatim dodati 120 grama mljevenih oraha i 120 grama mljevenih badema, 40 grama strugane čokolade, kašikicu mljevene kafe, ekstrakt vanilije i kašiku ruma.

Umiješati i sipati u pleh za tortu namazan puterom i posut prezlom-mrvicama.

Peći na umjerenoj temperaturi oko 175C stepeni. Ohladiti i presjeći na tri dijela.

Fil
Sipati u šerpu 250 grama šećera, uliti malo vode i kuhati desetak minuta. U kuhan šećer dodati 200 grama omekšale čokolade i miješati dok postane gusto.

U vruću masu staviti 250 grama umućenog putera i miješati dok se sasvim ne ohladi.

Dio fila ostaviti za premaz torte spolja, zatim je filovati. Namazane dijelove stavljati jedan na drugi i na kraju premazati je cijelu.

Ukrasiti je sjećenim bademima.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Biskvit
devet
jaja
200g
šećera
120g
mljevenih oraha
120g
mljevenih badema
40g
čokolade
jedna
kašikica mljevene kafe
-
vanilija
-
ruma
Fil
250g
šećera
200g
čokolade
250g
putera
malo
vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013