Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Musaka od pohovanih tikvica

Musaka od pohovanih tikvica

Objavljeno 30.08.2010 u 10:04:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 22044 puta

Očistite tikvice, isjecite ih na riježnjeve...

Način pripreme

Očistite tikvice, isjecite ih na riježnjeve, posolite, ocjedite i uvaljajte u brašno, pa u razmućena jaja i stavite na vrelo ulje.

Propržite luk na ulju, dodajte mu meso, posolite, stavite malo bibera i crvene paprike i prepržite. Naredajte u sud red tikvica, red mesa, sve odozgo prelijte mlijekom i stavite u rernu da se peče.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Musaka od pohovanih tikvica
500g
tikvica
malo
brašna
tri
jaja
dvije
glavice crvenog luka
250g
mljevenog mesa
jedna
šolja mlijeka
malo
ulja
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013