Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Musaka od karfiola i kelja

Musaka od karfiola i kelja

Objavljeno 20.12.2009 u 23:29:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 10707 puta

U slanoj vodi obariti glavicu karfiola...

Način pripreme

U slanoj vodi obariti glavicu karfiola i kelja.

Karfiol odvojiti na krupne ružice, a kelj sjeći na približno jednake komade.

U pleh redati naizmjenično red karfiola, red kelja.

Posuti sa 200 grama mljevenog mesa proprženog sa isjeckanom glavicom crvenog luka, posoliti i pobiberiti.

Preliti sa 100 mililitara kiselog vrhnja i sa 2 umućena jaja i zapeći u rerni.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Muska od karfiola i kelja
jedna
glavica karfiola
jedna
glavica kelja
200g
mljevenog mesa
100ml
kiselog vrhnja
dva
jaja
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013