Recept je pregledan: 23933 puta
Način pripremeMaslac omekšan na sobnoj temperaturi pjenasto izradite. Dodajte malo soli. Postupno umiješajtešećer u prahu i žumance. Smjesu podijelite u dva jednaka dijela. Jednom dijelu dodajte 1/3 brašna pomiješanog s praškom za pecivo i dobro miješajte. Dodajte još brašna, miješajući sada drvenom kašikom. Preostalo brašno pomiješajte s kakaom. Ponovite prethodni postupak s drugom polovicom smjese od maslaca. Bijelu smjesu stavite u tamnu. Omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 15 minuta. Ohlađenu smjesu dobro pritisnite rukama da istisnete mjehuriće zraka. Rukama oblikujte "salamu" promjera oko 3 cm. Ponovno stavite u hladnjak da odstoji sat vremena. "Salamu" izvadite iz hladnjaka i režite kriške široke oko 7mm. Poslažite kriške na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180C stepeni.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: