Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Marinirana lokarda, plavica

Marinirana lokarda, plavica

Objavljeno 19.11.2009 u 14:14:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 9960 puta

Kad je pečena, složi se u zdjelu. Zatim se uzavre 250ml ulja, 250ml vinskog octa...

Način pripreme

Očiste se logarde, odrežu glave i ribe uzduž raspolove i povade kosti. Peče se na ugrijanom roštilju-gradelama, biberi se, soli i maže uljem tokom pečenja.

Kad je pečena, složi se u zdjelu. Zatim se uzavre 250ml ulja, 250ml vinskog octa, 125ml vode, dva lisnato narezana mlada luka, malo isjeckanog lista peršuna, pet-šest čehna bijelog luka sitno isjeckanog, sve se prokuha desetak minuta i prelije preko ribe.

Pusti se da se ohladi i ostavi da prenoći na hladnom. Služi se kao hladno jelo uz salatu od krompira.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Marinirana lokarda, plavica
1000g
lokardi (plavica)
malo
soli
malo
bibera
malo
maslinova ulja za mazanje
250ml
ulja
250ml
vinskog octa
125ml
vode
dva
mlada luka
malo
lista peršuna
5-6kom
čehna bijelog luka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013