Makaroni u vrhnju sa šampinjonima
Objavljeno 12.01.2010 u 10:44:10 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 44649 puta
Način pripremeKratke makarone ili spirale skuhajte u velikoj količini slane vode, pa ih ocijedite.Očišćene šampinjone operite, osušite na upijajućem kuhinjskom papiru i izrežite na tanke listiće. Luk sitno isjeckajte. U veću posudu na ugrijani maslac stavite luk, kratko ga popržite pa dodajte pripremljene šampinjone, so, biber, ribani oraščić i dinstajte. Zatim umiješajte brašno, zalijte s malo vode i dalje dinstajte dok šampinjoni ne omekšaju. Ocijeđene makarone dodajte gotovim gljivama, zalijte slatkim vrhnjem, promiješajte i sve kratko prokuhajte. Pospite ribanim parmezanom i poslužite toplo. Napomena: šampinjone je dobro poslije pranja osušiti jer se tako skraćuje postupak dinstanja i poboljšava okus jela.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept