Recept je pregledan: 24894 puta
Način pripremeBiskvitŠećer i bjelance dobro umutiti, zatim dodati 7 kašika brašna i 1/2 praška za pecivo. Pleh pomastiti i pobrašniti, i peči biskvit 10-15 min (dok ne dobije zlatnu boju). Pečen biskvit preliti sa 1 dcl vrućeg mlijeka. Krema Žumance i šećer izmiješati, zatim dodati brašno i vanilin šećer. Sve skuhati u 3 dcl mlijeka. Kada se krema ohladi dodati 20 dag margarina. Kremu staviti na ohlađeni biskvit, i premazati sa 2 šlag pjene.
Recept je objavila/o:
Nina
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar
(12.10.2009 09:03:21)
Hvala Nina na ispravci i na ojavljenom receptu.
Nina
(18.09.2009 15:25:02)

Sastojci za biskvit su: 7 bjelanaca, 7 kasika secera i 1/2 praska za pecivo i 1 dcl vruceg mlijeka.
Sastojci za kremu su: 7 zumanaca, 7 kasika secera, 5 kasika brasna, 2 vanilin secera, 3 dcl mlijeka, 20 dag margarina i 2 slag pjene.
Sastojci za kremu su: 7 zumanaca, 7 kasika secera, 5 kasika brasna, 2 vanilin secera, 3 dcl mlijeka, 20 dag margarina i 2 slag pjene.