Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Lazanje - lasagne sa mesom

Lazanje - lasagne sa mesom

Objavljeno 22.11.2009 u 11:23:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 25127 puta

Izdinstati luk na ulju, dodati meso i gljive ...

Način pripreme

Izdinstati luk na ulju, dodati mljeveno meso i gljive i smanjiti vatru da se dalje dinsta. Dodati začine i dobro izmiješati.

Za bešamel uliti mlijeko i u hladno dodati maslac, so i brašno. Cijelo vrijeme kuhati i mješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati jednu kesicu permezana.

Namastiti dno vatrostalne posude ili tepsije i slagati: kore blago premazane puterom, bešamelom pa nadjevom. Tako 3 do 4 puta i na zadnje kore izliti ostatak bešamel.
Peći na 180°C 20 min.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

za 4 osobe (fil)
500g
mljevenog mesa
dvije
glavice luka
jedna
konzerva gljiva
jedan
listić lovora
jedna
kašikica crvene paprike
dvije
kašikice maslinovog ulja
malo
soli
malo
bibera
-
origana po želji
-
kečapa po želji
Bešamel
75ml
mlijeka
dvije
kockice maslaca
malo
soli
jedna
vrećica permezana
-
brašno
Kore
8 - 10
gotovih kora za lazanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013