Kuhana pastrmka na luku
Objavljeno 26.03.2010 u 17:50:36 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 7856 puta
Način pripremePastrmka je dobra ako se naslaže u zemljanu posudu, red riba, jedan red narezanog luka, soli, bibera i tako dok se sve ne poreda.Za l kg ribe treba 4 velika luka, zalije se sa pola čaše crnog vina. Poklopi se i pusti da kuha istiha u vlastitom soku 30-45 minuta. Može se odmah poslužiti, a po ukusu, doda se samo malo ulja. Kuhana riba može se preliti na ovaj način: odvoji se dvije zdjelice vode u kojoj se kuhala riba, uzme se 2 kašike ulja, dvije ravne kašike bijelog brašna, i promiješa na vatri i nalije hladna odvojena voda od ribe. Doda se limunov soka pa čim prokuha, odstrani se s vatre. Miješa se viljuškom da se ne naprave grudice pa se prelije po ribi. Ribu možemo ukrasiti i posuti peršunom i ostalim začinima po želji.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: