Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kuhana pastrmka na luku

Kuhana pastrmka na luku

Objavljeno 26.03.2010 u 17:50:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 6345 puta

...red riba, jedan red...

Način pripreme

Pastrmka je dobra ako se naslaže u zemljanu posudu, red riba, jedan red narezanog luka, soli, bibera i tako dok se sve ne poreda.

Za l kg ribe treba 4 velika luka, zalije se sa pola čaše crnog vina. Poklopi se i pusti da kuha istiha u vlastitom soku 30-45 minuta.
Može se odmah poslužiti, a po ukusu, doda se samo malo ulja.
Kuhana riba može se preliti na ovaj način:
odvoji se dvije zdjelice vode u kojoj se kuhala riba, uzme se 2 kašike ulja, dvije ravne kašike bijelog brašna, i promiješa na vatri i nalije hladna odvojena voda od ribe. Doda se limunov soka pa čim prokuha, odstrani se s vatre.
Miješa se viljuškom da se ne naprave grudice pa se prelije po ribi.
Ribu možemo ukrasiti i posuti peršunom i ostalim začinima po želji.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kuhana pastrmka na luku
1000g
pastrmke
četiri
velika crvena luka
malo
soli
malo
bibera
pola
čaše crnog vina
malo
ulja
dvije
zdjelice vode od ribe
dvije
kašike brašna
dvije
kašike ulja
-
limunov sok
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013