Krpice s krompirom
Objavljeno 11.01.2010 u 11:43:33 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 18177 puta
Način pripremeBrašno stavite na dasku. U sredini brašna napravite udubljenje, razbijte jaje i s malo slane vode umijesite tvrđe tijesto.Razvaljajte ga sasvim tanko i ostavite da se malo prosuši. Zatim operite krompir u ljusci i stavite da se kuha. Skuhani krumpir ogulite i izrežite na deblje ploške, a luk sitno isjeckajte. Prosušeno tijesto izrežite napola, preklopite jednu polovicu preko druge, pa izrežite sve na trake široke oko 10 cm. Trake složite jednu na drugu i režite rezance široke 2 cm, a na kraju sve izrežite u krpice (2x2 cm). Kad voda zakipi, malo je posolite i stavite tijesto kuhati oko 10 minuta. U posebnoj posudi ugrijte maslac, svijetlo propržite luk, dodajte krompir i kuhano ocijeđeno tijesto. Sve dobro promiješajte i poslužite uz salatu.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: