Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Krpice s krompirom

Krpice s krompirom

Objavljeno 11.01.2010 u 11:43:33 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Jela sa krompirom Google+ account

Recept je pregledan: 19940 puta

Prosušeno tijesto izrežite napola, preklopite...

Način pripreme

Brašno stavite na dasku. U sredini brašna napravite udubljenje, razbijte jaje i s malo slane vode umijesite tvrđe tijesto.

Razvaljajte ga sasvim tanko i ostavite da se malo prosuši.

Zatim operite krompir u ljusci i stavite da se kuha. Skuhani krumpir ogulite i izrežite na deblje ploške, a luk sitno isjeckajte.

Prosušeno tijesto izrežite napola, preklopite jednu polovicu preko druge, pa izrežite sve na trake široke oko 10 cm.
Trake složite jednu na drugu i režite rezance široke 2 cm, a na kraju sve izrežite u krpice (2x2 cm).

Kad voda zakipi, malo je posolite i stavite tijesto kuhati oko 10 minuta.

U posebnoj posudi ugrijte maslac, svijetlo propržite luk, dodajte krompir i kuhano ocijeđeno tijesto.
Sve dobro promiješajte i poslužite uz salatu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tijesto
300g
brašna
jedno
jaje
malo
soli
malo
vode
Dodatak tijestu
1000g
krompira
100g
maslaca
100g
crvenog luka
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013