Recept je pregledan: 15707 puta
Način pripremeUmutiti žumanjke sa šećerom, dodati brasno i čokoladu sa maslacem otopljenim na pari.Dodati snijeg od bjelanjaka ručno mješajući. Biskvit peći u kalupu br. 24 na 160C stepeni oko 40 minuta. Umutiti sir sa šećerom. Posebno umutiti slatko vrhnje. Sastaviti umućeni sir sa vrhnjem i kremu podijeliti na tri dijela. U prvi dio dodati otopljenu tamnu čokoladu pa kremu premazati preko biskvita. U drugi dio fila dodati otopljenu mliječnu čokoladu pa taj fil staviti na tamni fil. U treći dio fila dodati otopljenu bijelu čokoladu, jednu kesicu vanilijinog šećera i premazati ga preko drugog fila. Na kraju kolač ukrasiti rendanom čokoladom, staviti u frižider i nakon sat vremena možete polako nožem odvojiti kolač od kalupa.
Recept je objavila/o:
munevera_m
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
sanela78
(11.08.2010 12:31:04)
ovo je ekstra kolac