Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Kolač od maka

Kolač od maka

Objavljeno 14.11.2009 u 15:47:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 8820 puta

Maslac miješajte dok se ne zapjeni dodajući postepeno šećer, vanilin šećer, jaja...

Način pripreme

Maslac miješajte dok se ne zapjeni dodajući postepeno šećer, vanilin šećer, jaja, cimet, limunov sok i mak.

Brašno s praškom za pecivo dodajte naizmjenice sa mlijekom.

Stavite samo toliko mlijeka da dobijete tijesto koje se teško odvaja od kašike.

Pecite u namaštenom i nabrašnjenom četvrtastom obliku u rerni na temperaturi 220°C 30-35 minuta.

Pečen kolač razrežite i nadjenite marmeladom od ribizla.

Glazura: Šećer u prahu miješajte sa sokom od limuna i s toliko vode da dobijete glatku gustu smjesu. Njome prelijte kolač.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kolač od maka
100g
maslaca
200g
šećera
jedan
vanilin šećer
tri
jaja
jedna
mala kašikica cimeta
pola
limuna ( sok od limuna)
200g
samljevenog maka
200g
brašna
jedan
prašak za pecivo
125ml
mlijeka
Nadjev
pet
kašika marmelade od ribizle
Glazura
200g
šećera u prahu
tri
kašikice soka od limuna
malo
vrele vode
Komentari na recept
Vaš komentar:
Čehobašić Jasna (13.06.2011 18:50:22)
Obožavam makaste kolače,ovaj ču prvom prilikom da napravim.Mislim da je baš po mojoj mjeri..jupi

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013