Knedle od šljiva sa germom-kvascem
Objavljeno 27.01.2010 u 15:00:15 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 9228 puta
Način pripremeUmutiti pjenasto maslac i jaje.Dodati kvasac koji je ukisao sa malo brašna u 1/2 šolje mlijeka, malo soli i brašno pa sve dobro izmijesiti. Tijesto ne treba da bude suviše tvrdo, već kao za krofne. Ostaviti da kisne. Kad ukisne, razvući na dasci u debljini jednog prsta, sjeći kvadrate u sredinu stavljati šljivu, uvaljati knedle i kuhati ih u vodi 10 minuta od trenutka kad voda počne da vri. Ocijediti. Uvaljati u propržene prezle (mrvice) na maslacu. Služiti sa šećerom ili pavlakom.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: