Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Knedle od mesa

Knedle od mesa

Objavljeno 25.12.2009 u 19:59:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Google+ account

Recept je pregledan: 6895 puta

Hljeb izlomimo na parčiće i prelijemo mlijekom. U sud sa mljevenim mesom dodamo iscjeđeni hljeb...

Način pripreme

Hljeb izlomimo na parčiće i prelijemo mlijekom. U sud sa mljevenim mesom dodamo iscjeđeni hljeb, sitno sjeckani luk i jaja. Posolimo, pobiberimo i dodamo kašiku brašna. Sjedinimo sastojke. U šerpu sa ključalom vodom dodamo mješavinu začina.

Uzimamo navlaženom kašičicom od smjese, formiramo knedle i kuhamo 20 minuta. Rešetkastom kašikom vadimo knedle i stavimo u vatrostalnu činiju. U sud u kojem smo kuhali knedle izrendamo kačkavalj i dodamo kiselu pavlaku.

Dvije kašike brašna razmutimo u bijelom vinu, a žumanca izmutimo žicom. U izmučena žumanca dodamo 2 kutljače tečnosti iz šerpe. Uz neprestano miješanje, u šerpu na šporetu dodamo brašno i izmučena žumanca. Potom dodamo i knedle i ostavimo da se kuha 10 minuta.

Na jednu stranu činije serviramo knedle, a na drugu prethodno skuhanu parčad krompira. Prelijemo sosom i ukrasimo grančicama mirođije.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4 osobe
500 g
mljevenog mesa
dvije
kriške hljeba
150 ml
bijelog vina
jedna
glavica luka
100 g
kačkavelja
100 ml
kisele pavlake
2
jaja
3
kašike brašna
3
kafene kašike mješavine začina
-
ulje, so i mljeveni crni biber
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013