Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kiflice

Kiflice

Objavljeno 29.03.2010 u 11:36:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 27714 puta

Kiflice premažite žumanjkom, pospite sjemenkama po želji i između kiflica stavite po manji komadić...

Način pripreme

U brašno stavite ulje, šećer, so, jaje, rastopljenu germu pa zakuhajte tijesto sa mlakim mlijekom.
Kad tijesto nadođe podijelite ga na tri dijela. Prekuhajte u tri jufke i ostavite par minuta da odstoje. Nakon toga jufke razvite odprilike na veličini tanjira.
Svaku jufku premažite rastopljenim margarinom i podijelite ih na osam dijelova za kiflice.

Kiflice pravite tako da tijesto zavijete od šireg dijela prema vrhu.
Redajte ih u pleh za pečenje u koji ste stavili pek papir.
Kiflice premažite žumanjkom, pospite sjemenkama po želji i između kiflica stavite po manji komadić margarina. Pecite ih oko 25 minuta na 180C stepeni.

|
Recept je objavila/o: munevera_m

Sastojci

Kiflice
500g
brašna
50ml
ulja
jedna
kašika šećera
malo
soli
jedna
kesica suhe germe
jedno
jaje
250ml
mlijeka
Premaz
-
margarin
-
žumanjak
Posip
-
sjemenke
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013