Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Keks torta

Keks torta

Objavljeno 07.01.2010 u 10:43:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 43108 puta

Može se ukrasiti i žele-bombonama... Keks torta se vrlo lako priprema.

Način pripreme

Na duguljasti stakleni tanjir složiti keks, premazati kremom, zatim ponovo složiti keks i to ponavljati dok se ne potroši sav keks i krem. Posljednji red kao i strane keksa premazati kremom i posuti čokoladnim mrvicama ili sjeckanim orasima.

Može se ukrasiti i žele-bombonama. Ovako pripremljenu tortu ostaviti nekoliko sati na hladnom mestu da se krem malo stvrdne a keks omekša.

Krem pripremiti na sljedeći način: jaja, šećer i čokoladu miješati nad parom. Kada se šećer otopio i masa zgusnula, onda masu ohladiti. Odvojeno, pjenasto umutiti maslac, a zatim uz stalno mešanje dodavati mu ohlađen krem.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Keks torta
jedna
kutija keksa
dvoje
jaja
250 g
šećera
150 g
čokolade
200 g
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013