Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Karfiol u umaku

Karfiol u umaku

Objavljeno 22.09.2010 u 12:21:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Sa povrćem Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 21710 puta

Umućenoj masi dodajte pavlaku...

Način pripreme

Dobro umutite margarin s pet žumanaca.
Umućenoj masi dodajte pavlaku, malo soli i snijeg od pet bjelanaca.

Obarite karfiol.

Stavite ga u podmazan sud koji ćete kasnije moći da iznesete na sto, najbolje od vatrostalnog stakla, i prelijte pripremljenom masom.

Odozgo stavite dva-tri komadića margarina i nastruganog kačkavalja, pa stavite u rernu da se peče desetak minuta.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Karfiol u umaku
jedna
glavica karfiola
125g
margarina
pet
jaja
100ml
pavlake
100g
kačkavalja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013