Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Jogurt-tava

Jogurt-tava

Objavljeno 25.01.2010 u 15:11:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 9991 puta

Za vrijeme pečenja treba meso obilno prelivati sokom...

Način pripreme

Meso oprati, posoliti, pobiberiti, preliti uljem i peći u rerni (najbolje u vatrostalnom sudu).

Za vrijeme pečenja treba meso obilno prelivati sokom.
Kada je meso mekano, preliti ga prelivom pripremljenim miješanjem žumanaca, soli, bibera, crvene paprike, jogurta ili kiselog mlijeka i čvrste pjene od bjelanaca, pa pečenje ponovo staviti u rernu dok preliv ne očvrsne i malo ne porumeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Jogurt-tava
1000g
jagnjećeg mesa za pečenje
malo
soli
malo
bibera
tri
jajeta
500ml
kiselog mlijeka ili jogurta malo
malo
crvene paprike
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013