Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjeći šarenac

Janjeći šarenac

Objavljeno 29.09.2010 u 18:29:10 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 10441 puta

Operite janjeću plećku, posolite je i stavite...

Način pripreme

Operite janjeću plećku, posolite je i stavite da se peče.

Za to vreme uzmite janjeću iznutricu, obarite je u ekspres loncu uz dodatak bibera i lovora.
Kada je kuhana, ocjedite je i isjeckajte na sitne kockice.
Ispržite na ulju jednu glavicu crvenog luka da porumeni, dodajte rižu i pržite dok riža dobije staklasti sjaj.

Dodajte isjeckanu iznutricu, so sa dodatkom začinskog bilja, bibera, sjeckanog peršunovog lista i crvene paprike.
Nalijte to vodom u kojoj ste obarili iznutricu tako da prekrije.

Preko ovoga stavite polupečenu janjeću plećku i stavite u rernu da se peče.

Po potrebi prelivajte vodom u kojoj je barena iznutrica.

Prije serviranja prelijte je razmućenim jajima i ovčijim kiselim mlijekom i vratite u rernu da se uhvati tanka korica.

Služite sa zelenom salatom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Janječi šarenac
1,5kg
janjeće plećke
jedna
janjeća iznutrica
malo
bibera
-
lovor
jedna
glavica crvenog luka
jedna
šolja riže
-
so sa dodatkom povrća
-
peršunov list
-
crvena paprika
tri
jajeta
-
ovčije kiselo mlijeko
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013