Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjeća rebarca u umaku od sira

Janjeća rebarca u umaku od sira

Objavljeno 17.03.2010 u 13:19:46 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 7946 puta

...uvaljamo u brašno i pržimo na ulju...

Način pripreme

Janjeća rebarca operemo, po želji odstranimo suvišnu masnoću, posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brašno i pržimo na ulju sa obje strane dok meso ne poslane mekano.
Na blagoj temperaturi ugrijemo mlijeko, stavimo u mlijeko zgnječene trokutiće sira i miješamo dok se ne rastope.
Začinimo nastruganim muškatnim oraškom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

janjeća rebarca u umaku od sira
700g
janjećih rebara
250ml
mlijeka
tri
trokuta topljenog sira
malo
muškatnog oraha
malo
soli
malo
bibera
malo
brašna
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013