Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Hobotnica kao predjelo ili salata

Hobotnica kao predjelo ili salata

Objavljeno 08.12.2009 u 17:24:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Salate Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Google+ account

Recept je pregledan: 7639 puta

Hobotnicu očistiti i oprati..

Način pripreme

Hobotnicu očistiti i oprati, dobro je istucati kuhinjskim čekićem, zatim kuhati oko 45 minuta.

Istovrameno skuhati krompir u drugoj posudi, oguliti ga i narezeti na kockice u njega dodati sitno sjeckani bijeli luk, ulje sol, biber i limunov sok.

Preko krompira možemo staviti cijelu kuhanu hobotnicu ili je nasjeckati i pomiješati. Služiti toplo ili hladno.
Ukrasiti sa par grančica peršuna.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Hobotnica kao predjelo
1000g
hobotnice
500g
krompira
jedna
glavica bijelog luka
200ml
maslinovog ulja
jedan
limun
malo
soli
malo
bibera
malo
lista peršuna
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013