Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Hljeb od sojinog i pšeničnog brašna

Hljeb od sojinog i pšeničnog brašna

Objavljeno 24.11.2009 u 20:21:51 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 10040 puta

Kvasac i šećer razmutiti u pet kašika mlake vode...

Način pripreme

Kvasac i šećer razmutiti u pet kašika mlake vode.

Dodati brašno, ulje, sol i mlaku vodu.

Umijesiti do potrebne čvrstoće o ostaviti pokriveno u sud jedan do dva sata, tj. dok se tijesto ne udvostruči.

Zatim tijesto blago premijesiti i formirati u vekne ili hljeb.

Staviti ga u podmazan pleh još da odstoji pola sata.

Peći na temperaturi od 200-250°C stepeni, oko trideset minuta.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Hljeb od sojinog i pšeničnog brašna
200g
sojinog brašna
800g
pšeničnog brašna
10g
sviježeg kvasca
dvije
kašikice šećera
jedna
kašikica soli
pola
kašike ulja
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013