Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Hercegovački češkek

Hercegovački češkek

Objavljeno 11.09.2009 u 16:20:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od žitarica Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 15776 puta

Recept iz Hercegovine

Način pripreme

Pšenicu očistiti, oprati, popariti vrelom vodom i ostaviti je u njoj dok se ne ohladi, zatim je procjediti, prosušiti, istucati da se odstrani ljuska, isprati je, staviti u vrelu vodu i kuhati. Kada je mekana ocjediti je.

Kokošku očistiti, oprati, isjeći u veće komade, naliti vode i kuhati bez začina.

Kada je meso kuhano, odvojiti kosti, a meso vratiti u supu, dodati pšenice, posoliti i kuhati na tihoj vatri oko 1 sat, uz češće mješanje.

Kada supa uvri, dodati mlijeka, polako promješati jelo, skinuti ga sa vatre. Služiti dok je toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Namirnice
1kg
kokošijeg mesa
500g
pšenice
300ml
mlijeka
malo
soli
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013