Recept je pregledan: 60389 puta
Način pripremeOd jednog kilograma brašna zamijesiti tijesto kao za svaku pitu. Podijeliti ga na jufke i ostaviti da odmaraju.Potom razvući jufke na tanke kore, otaviti ih da se malo prosuše i oderzati krajeve. Kore isjeći velićine pleha u kojem ćete peći. Peći svaku koru posbno u plehu. Kad su kore pećene redati ih jednu na drugu na čistu podlogu. Fil U veći sud staviti izdobljeni mladi sir, kajmak, šest jaja, malo ulja i kisele vode, sol. Doliti mlijeka da se dobije mliječna masa. Pleh u kojem će se gužvara peći dobro pomastiti. Uzeti koru umočiti je u mliječnu masu i pokriti dno pleha. Druge kore isto namakati, ali gužvati ih i redati gužvane jednu do druge. Kada je cio pleh popunjen gužvanim, namočenim korama, dobri ih preliti mliječnom masom i uljem. Preko toga staviti dvije do tri kore, također namočene ali ih ne gužvati nego rasprostrijeti. Postupak ponavljati dok se materijal ne utroši. Odozgo poprskati mliječnom masom, uljem i peći oko jedan sat. Napomena Mogu se koristiti i kupljene gotove pećene kore, ali njih prethodno namočiti i vručr mlijeko, pa tek onda praviti gore navedenim postupkom.
Recept je objavila/o:
suna
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: