Recept je pregledan: 26963 puta
Način pripremeU tavi sa rastopljenim puterom tri minuta pržimo kikiriki.Uz neprekidno mješanje dodamo griz, dok ne dobije svijetlozlatnu boju. Zatim dodamo šećer i postepeno dodajemo mlijeko uz neprekidno miješanje. Kada smjesa dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta, poklopimo i ostavimo da odstoji petnaestak minuta. Prespemo smjesu u sud obložen aluminijskom folijom, rasporedimo po cijeloj površini i ostavimo da se ohladi. Ohlađenu halvu prevrnemo na radnu površinu i isjećemo na parčad. Serviramo na činiju i ukrasimo čokoladnim prelivom, orasima ili po želji(oblike mozemo praviti i sa drugim kalupima).
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
l bijelic
(17.09.2010 23:16:40)
mleven kikiriki ali ceo