Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Griz halva

Griz halva

Objavljeno 06.10.2009 u 18:19:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 25571 puta

U tavi sa rastopljenim puterom tri minuta pržimo kikiriki. Uz neprekidno miješanje dodamo griz, dok ne dobije svijetlozlatnu boju.

Način pripreme

U tavi sa rastopljenim puterom tri minuta pržimo kikiriki.
Uz neprekidno mješanje dodamo griz, dok ne dobije svijetlozlatnu boju.

Zatim dodamo šećer i postepeno dodajemo mlijeko uz neprekidno miješanje.

Kada smjesa dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta, poklopimo i ostavimo da odstoji petnaestak minuta.

Prespemo smjesu u sud obložen aluminijskom folijom, rasporedimo po cijeloj površini i ostavimo da se ohladi.

Ohlađenu halvu prevrnemo na radnu površinu i isjećemo na parčad.

Serviramo na činiju i ukrasimo čokoladnim prelivom, orasima ili po želji(oblike mozemo praviti i sa drugim kalupima).

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Griz halva
500g
griza
500g
šećera
500ml
mlijeka
100g
oljuštenog kikirikija
250g
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
l bijelic (17.09.2010 23:16:40)
mleven kikiriki ali ceo

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013