Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Govedina Stroganov

Govedina Stroganov

Objavljeno 22.09.2009 u 08:39:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 14008 puta

File izrežemo na odreske otprilike 2cm debele, popržimo ih sa svih strana na vrućem maslacu, zatim posolimo, pobiberimo i izvadimo iz tave.

Način pripreme

File ( unutarnju pečenicu ) izrežemo na odreske otprilike 2cm debele, popržimo ih sa svih strana na vrućem maslacu, zatim posolimo, pobiberimo i izvadimo iz tave.

U tavi dobro propržimo na kocke narezan paradajz i isjeckan luk, pomiješamo sa vrhnjem, začinimo limunovim sokom i gorušicom.

Gljive narežemo na listiće, na brzinu ih prodinstamo na maslacu, saspemo u umak zajedno s krastavcima narezanim na kocke i ostavimo sve zajedno da odstoji neko vrijeme. Tada meso opet stavimo u umak, ugrijemo ga i odmah poslužimo.

Uz ovo jelo servoramo pržen krompir i zelenu salatu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Govedina Stroganov
500g
govedine
60g
maslaca
malo
soli
malo
bibera
150ml
vrhnja
jedan
limun
malo
gorušice
dva
osrednja paradajza
jedna
velika glavica luka
jedna
mala konzerva gljiva
dva
krastavca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013