Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Fojnička čorba

Fojnička čorba

Objavljeno 31.10.2009 u 10:32:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 9601 puta

Tradicionalno jelo iz Fojnice. Fojnica je po čuvena po bližnjem selu - Dusini, krompiru, planinskoj pečenici.. po kojem je ova čorba dobila ime.

Način pripreme

Na masnoći prepržimo sitnosjeckani crni luk, korijenasto povrće i kockice telećeg mesa. Kad malo porumeni dodamo malo brašna te potom dodamo teletinu i pečenice isjeckane na kockice. Pred sam kraj kuhanja dodamo kuhani fojnički krompir, zatim dodamo, po želji, biber, so i peršun.

Poslužite se.

|
Recept je objavila/o: sedin fojnica

Sastojci

Fojnicka corba
200 g
teleće meso
100 g
crni luk
80 g
mrkva
200 g
krompir
40 g
brašno
10 ml
ulje
40 g
pečenice
jedno
jaje
60 ml
mileram
-
so
-
biber
-
peršun
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013