Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Drobljenac s jabukama

Drobljenac s jabukama

Objavljeno 08.04.2010 u 10:34:51 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 12110 puta

...dinstamo na maslacu, a zatim...

Način pripreme

Jabuke ogulimo, narežemo na kocke i dinstamo na maslacu, a zatim stavimo na hladno mjesto.
U međuvremenu od brašna, soli, šećera i vanilin šećera, žumanjaka i mlijeka načinimo glatko tijesto kao za palačinke.
Tijestu dodamo ohlađene dinstane jabuke i pažljivo umiješamo čvrsto tučen bjelanjak.

U tavi rastopimo maslac i ulijemo sloj tijesta 1cm debljine te ga polako pržimo.
U toku prženja raskomadamo ga i sa svih ga strana zlatnožuto ispečemo do kraja.
Prije serviranja pospemo šećerom i cimetom.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Drobljenac s jabukama
pet
prhkih jabuka
malo
maslaca za dinstanje jabuka
250g
brašna
tri
jaja
malo
soli
20g
šećera
jedna
vrećica vanilin šećera
500
mlijeka
60g
maslaca za prženje
-
šećer
-
cimet
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013