Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Dinstani patlidžan

Dinstani patlidžan

Objavljeno 18.02.2010 u 10:49:31 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Sa povrćem Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 18076 puta

U međuvremenu oprati patlidžan i sa korom ga isjeći na kocke...

Način pripreme

Na zagrijano ulje u šerpi staviti sitno sjeckani luk pa ga propržiti dok ne bude staklast.
Kada smo luk propržili dodati paradajz isječen na kockice kojem smo prethodno skinuli kožu, pa dinstati desetak minuta na blagoj vatri.

U međuvremenu oprati patlidžan i sa korom ga isjeći na kocke, pa staviti u šerpu sa paradajzom i lukom da se lagano krčka. Posoliti i pobiberiti.
Dinstati 30 minuta na laganoj vatri da kocke patlidžana ostanu u komadu.
Pri služenju po želji dodati kajmak.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Dinstani patlidžan
700g
mladih patlidžana
tri
srednje glavice luka
tri
paradajza
50ml
ulja
malo
soli
malo
bibera
-
kajmak po želji
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013