Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Dinstani biftek sa vinom

Dinstani biftek sa vinom

Objavljeno 12.11.2009 u 11:09:29 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 9064 puta

Poklopiti i dalje dinstati. Zatim izvaditi biftek i staviti ga na toplo. Propasirati sok od pečenja...

Način pripreme

Utrljati u biftekso i biber. U šerpu staviti biljnu mast ili ulje, isjeckano povrće, sve začine i meso i pržiti bez poklopca.

Dobro paziti da ne zagori. Kad povrće postane zlatnožuto, dodati vino i toliko vode da meso bude do polovine u saftu.

Poklopiti i dalje dinstati. Zatim izvaditi biftek i staviti ga na toplo. Propasirati sok od pečenja sa povrćem i začinima i razblažiti ako je potrebno sa vodom. Među prste uzeti brašna i posipati dok ne dobijemo željenu gustoću. Sos ne smije da bude gust.

Meso servirano ukrasiti listom zelene salate i paradajzom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Dinstani biftek sa vinom
1000g
bifteka
100g
masla biljnog ili ulja
pola
korijena celera
jedna
mrkva
vezica
lista od peršuna
300g
crvenog luka
jedan
lovorov list
četiri
zrna bibera
jedna
kašikica mljevenog bibera
dva
čehna bijelog luka
250ml
crnog vina
-
zelena salata za dekoraciju
-
komad paradajza za dekoraciju
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013