Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Dinstane gljive

Dinstane gljive

Objavljeno 16.09.2009 u 17:20:40 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 18324 puta

Na vrućem maslacu dinstamo svijetložuto luk, zatim dodamo pripremljene i narezane gljive. Dinstamo ih u vlastitom soku dok ne postanu mekane.

Način pripreme

Na vrućem maslacu dinstamo svijetložuto luk, zatim dodamo pripremljene i narezane gljive. Dinstamo ih u vlastitom soku dok ne postanu mekane.

Umak zgusnemo sa jestivim škrobom ili brašnom razmućenim u hladnoj vodi, posolimo i pobiberimo, pospemo peršunom i pripremimo za serviranje.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za dinstane gljive
500 g
gljiva
1 mala
glavica luka
malo
soli
malo
bibera
5 g
škroba ili brašna
malo
isjeckanog peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013