Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Dinstana riba na četiri načina

Dinstana riba na četiri načina

Objavljeno 14.04.2010 u 15:21:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 8428 puta

Ribu pripremimo, očistimo...

Način pripreme

1.Ribu pripremimo, očistimo, poprskamo sokom od limuna i posolimo, stavimo cijelu ili narezanu u podmazanu tavu, pokrijemo i dinstamo na blagoj temperaturi dok omekša.

Ne smijemo dodavati nikakvu tekućinu!



2. Ribu prelijemo sa 250ml bijelog vina i dinstamo.



3. Ribu obložimo kriškama limuna, stavimo na nju komadiće maslaca i dinstamo.



4. Riblje filete premažemo pireom od paradajza, obložimo komadima luka i dinstamo. Savjet Uz dinstanu ribu odgovara slan krompir na rastopljenom maslacu ili pikantan umak (od gorušice, paradajza, hrena, kapara ili peršuna.

Veće komade morske ribe koji su premazani uljem možemo dinstati u rerni u otvorenoj tavi za pečenje.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Dinstana riba na četiri načina
-
morska riba
-
so
-
limunov sok
-
maslac
-
maslinovo ulje
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013