Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Dinstana džigarica

Dinstana džigarica

Objavljeno 12.12.2009 u 16:34:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 22859 puta

Džigaricu oprati pa ostaviti da stoji u mlijeku oko...

Način pripreme

Džigaricu oprati pa ostaviti da stoji u mlijeku oko pola sata. Zatim izvaditi iz mlijeka, očistiti od suvišnih žilica i izreazati na tanke listove.

U šerpi zagrijati ulje, dodati sitno isjeckan luk, malo ga prodinstati, zatim dodati isječenu džigaricu.
Pržiti je oko pet minuta, doliti malo vode, prokuhati, zatim dodati so i biber.

Služiti toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Dinstana džigarica
500g
džigarice
dvije
glavice crnog luka
četiri
kašike ulja
malo
bibera
malo
soli
malo
tople vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013