Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu

Objavljeno 09.10.2009 u 11:45:08 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 52868 puta

Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno.

Način pripreme

Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati
manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno. Pržiti ih na srednjoj
temperaturi u već zagrijanom ulju, tako da dobiju blago rumenu boju.


Zatim dodati ca. 100-200 ml vode (koliko želimo da imamo sosa). Ostaviti da
kuha na niskoj temperaturi 10 min. Ako bi bilo pregusto dodati još malo
vode i vidjeti dali je dovoljno začinjeno ( po potrebi jos dodati soli i
vegete). Zatim dodati šampinjone koje smo oprali i očistili. Ako su
sitni stavljati ih cjele, a ako su veliki prepoloviti ih.


Dodati vrhnje i dobro izmješati. Kuhati jos 5 minuta, a zatim dodati mozzarellu i skloniti sa pleha da se malo ohladi.


Promješati i servirati uz makarone, pire krompir ili rižu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

ćufte u paradajz sosu
250g
mljevene junetine
jedna
glavica luka
malo
soli
malo
bibera
malo
začinskog bilja po želji
jedna
kašika koncentrata od paradajza
malo
ulja
200g
svježih šampinmjona
dvije
kašike slatkog vrhnja
malo
ko zeli mozzarella sira
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013