Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Crveni rižot

Crveni rižot

Objavljeno 15.03.2010 u 18:12:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od žitarica Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11195 puta

...izmiješajte i miješajući postepeno dolijevajte manje količine...

Način pripreme

Na ugrijani maslac i maslinovo ulje stavite sjeckani luk, kratko ga popržite, dodajte paradajz i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 10-15 minuta dok ne ispari sva voda.

Zatim dodajte prebranu i opranu rižu, dobro izmiješajte i miješajući postepeno dolijevajte manje količine slane vruće vode ili supe, sve dok riža ne omekša. Pred kraj umiješajte biber i dio parmezana.
Rižot skinite s vatre, dodajte 20g maslaca i poslužite s ribanim parmezanom kao predjelo.
Ukrasite sitno sjeckanim listom peršuna.

Napomena: rižot mora ostati sočan i žitak.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Crveni rižot
350g
riže
40g
maslaca
dvije
kašike maslinova ulja
jedna
glavica luka
400g
oguljenog konzerviranog paradajza
40g
ribanog parmezana
malo
soli
malo
bibera
malo
lista od peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013