Čorba od žare, koprive
Objavljeno 05.05.2010 u 14:49:07 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 42640 puta
Način pripremeMladu žaru oprati, zatim malo obariti, pa isitniti. Od maslaca i brašna napraviti zapršku, dodati sitno sjeckan bijeli luk, pripremljenu žaru, doliti hladnu vodu i staviti da se kuha.U gotovu čorbu dodati razmućenu pavlaku i mlijeko. Posoliti. U zdjelu razmutiti žumance pa postepeno dodavati u toplu čorbu. Dodati po želji biber i sjeckan peršunov list.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
adisadz
(19.04.2012 09:07:05)
Mislim da biste trebali promijeniti nacin pojasnjavanja recepta. Nije jasno kad se dodaje zaprska od brasna i luka... Recenice nisu povezane...