Čorba od šampinjona s krompirom
Objavljeno 04.01.2010 u 17:59:32 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 32137 puta
Način pripremeGljive očistiti, oprati i isjeći na tanke listiće.Zagrijanom ulju dodati sitno isjeckanog bijelog luka i peršunovog lista, pa malo prodinstati, a zatim staviti pripremljene gljive i poklopljeno dinstati. Krompir oljuštiti, oprati i isjeći na kockice, a paradajz oljuštiti i isjeći u kolutove. Kada gljive malo omekšaju, dodati paradajza i krompira, doliti potrebnu količinu vode i poklopljeno kuhati da omekša. Brašno pomiješati s malo hladne vode i dodati čorbi. Posoliti i pobiberiti i malo prokuhati. Prije služenja dodati pavlake i sjeckanog peršunovog lista. Čorba se može, po želji, jesti i sa dodatkom malo sirćeta.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: