Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Čorba od luka

Čorba od luka

Objavljeno 30.09.2009 u 10:19:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 5125 puta

Luk krupno izrežemo i propržimo svijetložuto na vrućem maslacu, zalijemo sa 1l vode u kojoj smo otopili dvije mesne kocke i kuhamo otprilike 15 minuta.

Način pripreme

Luk krupno izrežemo i propržimo svijetložuto na vrućem maslacu, zalijemo sa 1l vode u kojoj smo otopili dvije mesne kocke i kuhamo otprilike 15 minuta.

Začinimo bijelim vinom i posolimo.

200g edamera sira narezanog na sitne kocke i dodamo u čorbu dok je još vrela.
Prije serviranja serviranja pospemo peršunom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Čorba od luka
250g
luka
60g
maslaca
dvije
mesne kocke
200ml
bijelog vina
malo
soli
malo
isjeckanog peršuna
200g
sira edamera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013