Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Čorba od krastavaca s bijelim vinom

Čorba od krastavaca s bijelim vinom

Objavljeno 24.09.2009 u 08:55:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Supe i čorbe sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 6687 puta

Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.

Način pripreme

Krompir kuhamo u juhi sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.

Dodamo luka, soli i bibera, još jedanput ugrijemo, u to stavimo oguljene prepolovljene i krupno narezane krastavce kojima smo izvadili sjemenke.

Sve brzo prokuhamo i malo začinimo šećerom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Čorba od krastavaca s bjelim vinom
tri
osrednja krompira
500ml
juhe
200ml
vina bijelog
jedna
kašika nastruganog luka
malo
soli
malo
bibera
250ml
slatkog vrhnja
jedan
svjež dugi krastavac
malo
šećera
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013