Recept je pregledan: 21040 puta
Način pripremeBrašno i prašak za pecivo pomiješajte pa stavite na radnu površinu.U sredinu rukom utisnite udubljenje u koje stavite šećer, vanilin šećer i mlijeko. Umijesite glatko tijesto dodajući komadiće hladnog maslaca i toliko brašna da masa postane gusta. Razvaljajte ga, izrežite okruglim oblikom kolutiće (promjera oko 6 cm). Pecite ih na namaštenom limu 10-12 minuta na temperaturi do 250° C. Nadjev: Rastopite na pari čokoladu, umiješajte u nju maslac i rum i ostavite i da se ta krema ohladi da bi se mogla mazati. Pečene tortice premažite i spojite po dvije. Glazura: Rastopite čokoladu i maslac, umiješajte šećer i toliko vode da dobijete gustu, jednoličnu masu, premažite tortice i posipajte ih bademom.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: