Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Buredžici

Buredžici

Objavljeno 05.10.2009 u 14:11:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 23057 puta

U tavi na zagrijanom ulju pržimo sitno isjeckani luk. Posolimo i pobiberimo. Kada omekša, dodamo mljeveno meso.

Način pripreme

U tavi na zagrijanom ulju pržimo sitno isjeckani luk. Posolimo i pobiberimo. Kada omekša, dodamo mljeveno meso. 

Sklonimo sa šporeta i dodamo jaja. U sud sa kiselim mlijekom dodamo izgnječeni bijeli luk i kiselu pavlaku. Na radnu površinu stavimo jednu koru i poprskamo uljem. Nanesemo još jednu koru, poprskamo uljem i na jedan kraj stavimo dio fila od mljevenog mesa. 

Filovane kore uvijemo u rolat i stavimo u nauljenu tepsiju. Ponovimo postupak sa svim korama i filom. Rolate isjećemo na parčad i poprskamo uljem. Pećemo 30 minuta na 200 stepeni celzijusa. 

Na ispećene buregdžice nanesemo mješavinu kiselog mlijeka i pavlake, stepenasto poredamo na činiju za serviranje i poprskamo crvenom ljutom mljevenom paprikom.


|
Recept je objavila/o: sehija

Sastojci

Buregdžici
500g
mljevenog mesa
500ml
kiselog mlijeka
tri
jaja
500g
tankih kora za pitu
jedna
glavica luka
200ml
kisele pavlake
jedan
češanj bijelog luka
po potrebi
ulja
malo
soli
malo
mljevenog bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013