Recept je pregledan: 42859 puta
Način pripremeBrašno staviti u zdjelu dodati malo soli, ulje i jaje pa vodom zakuhati jufku.Nakon desetak minuta jufku podijeliti na 10 dijelova i od svakog napraviti male jufke. Ponovo ostaviti jufke da odstoje desetak minuta i svaku razviti valjkom (oklagijom) otprilike u veličini malog tanjura. Otopiti maslo, maslac i ulje pa svaku jufku namazati. Tako namazane jufke složiti jednu na drugu po pet komada. Kad jufke malo odstoje ponovo ih razviti valjkom (olagijom) u pravougaoni oblik (naravno 5 jufki zajedno) i isjeći ih nožem na kocke odprilike 6x6 cm. Na svaku kocku u sredinu staviti pripremljeni fil i zatvarati buredžike podižući krajeve prema sredini. Kad završite sa jednom jufkom isto uraditi i sa drugom, buredžike složiti u tepsiju pomastiti i peći oko 30 minuta u zagrijanoj rerni na 250C stepeni s tim što nakon desetak minuta smanjite rernu na oko 220C stepeni. Kad su buredžici pečeni zalijete ih kiselim mlijekom u koji ste stavili malo kajmaka, soli i bijeli luk. Još malo pomastite preko toga i vratite u rernu 3-4 minute.
Recept je objavila/o:
munevera
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
benjamin
(01.02.2010 13:59:35)
ovo su sandacke mantije......