Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Buredžici 1

Buredžici 1

Objavljeno 23.01.2010 u 12:30:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 45162 puta

Na svaku kocku u sredinu staviti pripremljeni fil i zatvarati buredžike...

Način pripreme

Brašno staviti u zdjelu dodati malo soli, ulje i jaje pa vodom zakuhati jufku.
Nakon desetak minuta jufku podijeliti na 10 dijelova i od svakog napraviti male jufke.
Ponovo ostaviti jufke da odstoje desetak minuta i svaku razviti valjkom (oklagijom) otprilike u veličini malog tanjura.

Otopiti maslo, maslac i ulje pa svaku jufku namazati. Tako namazane jufke složiti jednu na drugu po pet komada.
Kad jufke malo odstoje ponovo ih razviti valjkom (olagijom) u pravougaoni oblik (naravno 5 jufki zajedno) i isjeći ih nožem na kocke odprilike 6x6 cm.
Na svaku kocku u sredinu staviti pripremljeni fil i zatvarati buredžike podižući krajeve prema sredini.
Kad završite sa jednom jufkom isto uraditi i sa drugom, buredžike složiti u tepsiju pomastiti i peći oko 30 minuta u zagrijanoj rerni na 250C stepeni s tim što nakon desetak minuta smanjite rernu na oko 220C stepeni.
Kad su buredžici pečeni zalijete ih kiselim mlijekom u koji ste stavili malo kajmaka, soli i bijeli luk.
Još malo pomastite preko toga i vratite u rernu 3-4 minute.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Tijesto
500g
grama brašna
jedno
jaje
malo
soli
tri
kašike ulja
-
voda
Fil
500g
mljevenog mesa
malo
soli
malo
bibera
dvije
glavice isjeckanog crvenog luka
Premaz za jufke
malo
ulja
malo
maslaca
malo
masla
Preliv
500ml
kiselog mlijeka ili jogurta
5-6
kašika kajmaka ili vrhnja za kuhanje
tri
čehna sitno isjeckanog bijelog luka
malo
soli
malo
masla
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
benjamin (01.02.2010 13:59:35)
ovo su sandacke mantije......

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013