Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Buhtle

Buhtle

Objavljeno 22.11.2009 u 11:51:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 19577 puta

Kada je tijesto spremno razviti ga na radnoj površini posutoj brašnom i isjeći na komade duge 8cm i 5cm široke, u svaki komad staviti...

Način pripreme

Kvasac izdrobiti u posebnoj zdjeli i dodati malo mlijeka, šećera i brašna.
U veću zdjelu staviti brašno. U sredini brašna napraviti udubljenje, dodati zamućen kvasac, posuti ga s malo brašna, zatim pokriti i ostaviti na toplo mjesto da malo naraste.

Kada je tijesto naraslo treba nastaviti njegovo izrađivanje, mijesiti.

Sada se dodaju ostali dodaci. U mlijeku se rastopi maslac i šećer, razmute jaja, doda malo limunove korice ribane, sve dobro izmješa pa se tijesto izrađuje tako dugo dok ne postane glatko i dok se u tijestu ne pojave mjehurići, dok se više ne lijepi za dno.

Sada opet tijesto ostavimo na toplo mjesto pokrije i ostavi tako 40 minuta.

Kada je tijesto spremno razviti ga na radnoj površini posutoj brašnom i isjeći na komade duge 8cm i 5cm široke, u svaki komad staviti malo marmelade po želji, pa modelirati okrugle oblike (može više različitih), zatim saviti umočiti u rastopljen maslac i slagati u namazanu tepsiju.

Peći kao i sva druga dizana tijesta oko 50 minuta na umjerenoj vatri.
Po želji kada su gotove posuti šećerom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Buhtle
200g
brašna
40g
maslaca
malo
soli
jedno
jaje
30g
šećera
10g
kvasca svježeg
malo
korice od limuna
Nadjev
100g
marmelade po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Amra32 (12.12.2009 22:39:43)
Buhtle mogu i danju i nocu

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013