Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Buhtle

Buhtle

Objavljeno 22.11.2009 u 11:51:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 16282 puta

Kada je tijesto spremno razviti ga na radnoj površini posutoj brašnom i isjeći na komade duge 8cm i 5cm široke, u svaki komad staviti...

Način pripreme

Kvasac izdrobiti u posebnoj zdjeli i dodati malo mlijeka, šećera i brašna.
U veću zdjelu staviti brašno. U sredini brašna napraviti udubljenje, dodati zamućen kvasac, posuti ga s malo brašna, zatim pokriti i ostaviti na toplo mjesto da malo naraste.

Kada je tijesto naraslo treba nastaviti njegovo izrađivanje, mijesiti.

Sada se dodaju ostali dodaci. U mlijeku se rastopi maslac i šećer, razmute jaja, doda malo limunove korice ribane, sve dobro izmješa pa se tijesto izrađuje tako dugo dok ne postane glatko i dok se u tijestu ne pojave mjehurići, dok se više ne lijepi za dno.

Sada opet tijesto ostavimo na toplo mjesto pokrije i ostavi tako 40 minuta.

Kada je tijesto spremno razviti ga na radnoj površini posutoj brašnom i isjeći na komade duge 8cm i 5cm široke, u svaki komad staviti malo marmelade po želji, pa modelirati okrugle oblike (može više različitih), zatim saviti umočiti u rastopljen maslac i slagati u namazanu tepsiju.

Peći kao i sva druga dizana tijesta oko 50 minuta na umjerenoj vatri.
Po želji kada su gotove posuti šećerom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Buhtle
200g
brašna
40g
maslaca
malo
soli
jedno
jaje
30g
šećera
10g
kvasca svježeg
malo
korice od limuna
Nadjev
100g
marmelade po želji
Komentari na recept
Vaš komentar:
Amra32 (12.12.2009 22:39:43)
Buhtle mogu i danju i nocu

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013