Recept je pregledan: 17738 puta
Način pripremeKvasac izdrobiti u posebnoj zdjeli i dodati malo mlijeka, šećera i brašna.U veću zdjelu staviti brašno. U sredini brašna napraviti udubljenje, dodati zamućen kvasac, posuti ga s malo brašna, zatim pokriti i ostaviti na toplo mjesto da malo naraste. Kada je tijesto naraslo treba nastaviti njegovo izrađivanje, mijesiti. Sada se dodaju ostali dodaci. U mlijeku se rastopi maslac i šećer, razmute jaja, doda malo limunove korice ribane, sve dobro izmješa pa se tijesto izrađuje tako dugo dok ne postane glatko i dok se u tijestu ne pojave mjehurići, dok se više ne lijepi za dno. Sada opet tijesto ostavimo na toplo mjesto pokrije i ostavi tako 40 minuta. Kada je tijesto spremno razviti ga na radnoj površini posutoj brašnom i isjeći na komade duge 8cm i 5cm široke, u svaki komad staviti malo marmelade po želji, pa modelirati okrugle oblike (može više različitih), zatim saviti umočiti u rastopljen maslac i slagati u namazanu tepsiju. Peći kao i sva druga dizana tijesta oko 50 minuta na umjerenoj vatri. Po želji kada su gotove posuti šećerom.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Amra32
(12.12.2009 22:39:43)
Buhtle mogu i danju i nocu