Recept je pregledan: 47803 puta
Način pripremeRazmutiti 200g kukuruznog brašna i malo hladne vode.Staviti u lonac od pet litara koji dopuniti prokuhanom vrućom vodom. Na jakoj vatri ostaviti da ključa dva sata i po potrebi dodavati prokuhanu vodu. Nakon kuhanja skinuti sa vatre i ostaviti deset minuta na hladnom, ali ne u frižideru, zatim procijediti. U procijeđenu vodu tj. bozu dodati 10 grama pivskog kvasca i sedam kašika šećera. To zapržiti jednom kašikom prženog šećera i ostaviti da stoji u toploj prostoriji dok na površini ne počne da se pojavljuje pjena. Sipati u flašu i staviti u frižider da se dobro ohladi.
Recept je objavila/o:
suna
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
RICARDO
(01.02.2014 22:51:23)
KAO DA SE PRAVI LIMUNADA A NE BOZA
RICARDO
(01.02.2014 22:50:35)
BOZA FERMENTIRA TEK ZA NEKOLIKO DANA AKO SE DOBRO ČUVA, ZNACI NE FERMENTIRA ODMAH. KOD POJAVE ALKOHOLA ONA POČINJE DA BUDE KISELA TAKO DA SE NE MOŽE NI PITI. A INAČE NI OVAJ RECEPT NIJE U REDU JER SU KOLIČINE KOJE SU NAVEDENE POGREŠNE I DJELUJE KAO DA SE
babonja
(25.08.2013 14:15:26)
Da, boza fermentira i zbog šećera se stvara alkohol, tako da se potpuno mijenja ukus. Zato svaki puta, kad pijete bozu, šećerite samo onoliko boze, koliko ćete popiti. Ostalu količinu držite u frižideru i trajaće vam nekoliko dana.
jajce 82
(30.01.2012 23:47:17)
da li Boza fermentira , da li sadrži alkohol ???