Recept je pregledan: 27783 puta
Način pripremeCrna koraUmutiti mikserom 3 žumanjka 100 gr šećera dok ne postane kremasto i svijetlo. Zatim dodati ulje i 1 dl mljeka, i dobro ujednačiti. Izmješati dobro brašno, 1 kašiku škrobnog brašna, kakao, prašak za pecivo te dodati u masu. Sve dobro izmješati i sasuti u pleh za torte, koji smo predhodno premazali sa puterom i posuli sa brašnom. Bijela kora Od 5 bjelanjaka umutiti čvrst snijeg. Dodati 100 gr šećera i još malo mutiti mikserom. Dodavati pomalo kokosa i mutiti sa kuhačom da se snijeg ne slegne. Rasporediti kašikom preko crne smjese, i peći oko 20-25 min na temp. od 170-180 °C. Kad je pečeno izvaditi i ohladiti. (provjeriti čačkalicom ili nožem dali je pečeno) Krema U međuvremenu dok se kora peče umutiti prah od pudinga sa 1 dl mljeka, 2 žumanca ,1 kašika škorbnog brašna i 1/2 kašike brašna. Zagrijati 6 dl mljeka i 100 gr šećera i kad skoro prokuha polako dodavati smjesu sa pudingom i miješati sa žicom da se ne stvore grudvice. Kad prokuha izmaknuti i isključiti sporet. Mješati i povremeno vraćati na toplo kolo od šporeta da još malo kuha, ca 2-3 puta to ponoviti. Puding onda ohladiti i dodati mu puter i dobro ujednačiti sa žicom. Umutiti šlag pijenu i početi sa filovanjem torte na sljedeći način: staviti koru na zdjelu za torte te je premazati odozgo i sa strane sa pudingom isto uraditi i sa šlag pjenom.Ukrasiti po vašoj želji
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: