Recept je pregledan: 104107 puta
Način pripremeŠećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi a potom povećati temperaturu. Kada provri, dodati 250g kokosa i sve sjediniti. Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje i izliti smjesu. Staviti u frižider da se stegne 2h.Dasku za rezanje ili tacnu obližiti papirom, (kako se ne bi zaljepilo). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolača. Sjeći kolač, kao minjone ili čokoladice (kako vam se ljepše čini), i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura. Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu. Napomena: Osoba koja nam je poslala ovaj recept kaže da je kod nje srednja temperatura 2 (1, 2, 3) a povećati temperaturu znači staviti na 3.
Recept je objavila/o:
tea
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar
(13.06.2011 23:35:38)
Odlicno!
Čehobašić Jasna
(13.06.2011 19:03:49)
JAO ,JAO SVE JE TO JAKO FINO I PRIVLAčŒNO
Eldar
(21.12.2010 08:26:25)
Odlicno.
ljubica1
(20.12.2010 15:24:38)
super je
vesna83
(22.02.2010 14:46:00)
jako ukusno izgleda,a mislim i da je jako jednostavno
nedim
(08.12.2009 18:03:04)
Javi kako je ispalo.. :)
Eldar
(08.12.2009 15:39:42)
Ovo cemo da probamo veceras, izgleda da je recept dobar.